El valor afegitImprimir Imprimir

En plena campanya electoral pels comicis al Parlament de Catalunya del 28 de novembre, cada dia es succeeixen enquestes, sondejos i baròmetres que serveixen com un dibuix esborrany de la composició del nou Parlament. A data d’avui, però, es pot afirmar que no hi ha res decidit. Totes les aproximacions demoscòpiques coincideixen a l’indicar que l’abstenció augmentarà notablement en aquests comicis i que a data d’avui encara hi ha un gruix important de votants que encara no han decidit si aniran a votar, ni tampoc el sentit del seu vot.

Es pot afirmar, doncs, que els resultats d’aquestes eleccions vindran determinats pel nombre de gent que acudeixi finalment a les urnes. Els partits polítics ho saben i aquestes dues setmanes de campanya estan treballant intensament per fidelitzar el seu vot tradicional i donar arguments a la ciutadania per exercir el seu dret de vot. Aquí és on el PSC, que participa en aquests comicis amb unes enquestes adverses, té la clau per la remuntada.

El context no és fàcil, estem vivint un context de crisi, de gran volatilitat i canvis convulsos en la nostra societat. A aquest escenari cal sumar un intent per desacreditar la política per part de poders polítics i mediàtics concrets que volen instrumentalitzar a la ciutadania i estan contribuint a fer augmentar la desafecció vers la classe política.

És en aquest context on molts ciutadans generalitzen a tots els polítics i defensen la clàssica afirmació de “tots són iguals“. La victòria del 28N rau justament en explicar que ens diferencia de la resta de forces polítiques: quin valor afegit suposa votar socialista i no una altra formació política.

Els socialistes som el partit central de Catalunya perquè som el que més s’hi assembla. Som un partit plural, amb diferents sensibilitats, però que defensem i compartim uns ideals i una societat concreta basada en la justícia i la cohesió social, la llibertat i la solidaritat. Ho hem d’explicar.

Aquests darrers mesos hem fet un esforç important per explicar que s’ha fet en aquests 7 anys de Governs de progrés. Podeu veure tota l’obra de Govern per cada municipi, aquí. Hi ha hagut un canvi real en les polítiques que els socialistes hem liderat des de la Generalitat aquests darrers anys front a 23 anys de Governs de la dreta. La diferència és considerable.

Però això no és tot. En la societat actual, la ciutadania sobreentén que es gestionaran els recursos públics amb la màxima eficiència i eficàcia possible. Ha de ser així, tot i que això no sempre es compleixi. Per això hem de donar un pas enllà i intentar no només explicar el què hem fet i el què volem fer, sinó transmetre a la ciutadania els nostres valors, la nostra vocació pública per canviar la societat i el nostre projecte de país de progrés.

El president Montilla ja ho avisava diumenge a Viladecans quan afirmava que no volia “un govern de dretes amb un país d’esquerres”. El PSC és el partit que millor representa i defensa els valors progressistes a Catalunya. Som la garantia d’un Govern sensible a la ciutadania que defensarà l’Estatut referendat pel poble de Catalunya i que liderarà la sortida de la crisi des d’una vessant progressista. No volem fer passos enrere en matèria de polítiques socials, tampoc en nivell d’autogovern. Tampoc volem, però, ser còmplices d’aventures i propostes que no són assumibles i que generen més frustació. Som optimistes pel futur, però treballem des de la realitat del moment sense enganyar a la gent amb fórmules màgiques que no existeixen. Aquest és el nostre valor afegit.

Share This

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>