Una pausa per avançarImprimir Imprimir

Sempre he entès la política com l’eina per canviar la realitat, per treballar el nostre entorn i, sobretot, per millorar la qualitat de vida de tots plegats. Des de ben petit he tingut passió per la política, raó per la qual vaig decidir estudiar ciències polítiques i des de ben jove vaig tenir molt clar que el PSC era el partit que millor representava la meva manera d’entendre i veure la vida. Als 18 anys vaig decidir formar-hi part.

Des d’aleshores han passat moltes coses i he tingut la gran sort de poder col·laborar en el projecte socialista des de diferents àmbits i conèixer molts companys i companyes. Sempre, en tot allò que he treballat, he tingut present unes motivacions a nivell personal: (1) millorar el meu entorn, (2) passar-m’ho bé i (3) crear empaties, fer amics.

En el cas de l’Agrupació socialista d’Esparreguera on des de feia un any n’era el Primer Secretari tenia aquestes mateixes motivacions. Vaig ser escollit en una Assemblea per unanimitat per intentar cosir un partit que estava dividit des de la derrota electoral del 2011 però sobretot es trobava fracturat fruit d’esdeveniments més passats.

He tingut una tasca difícil en la que el meu objectiu ha estat en tot moment sumar. No hi sobra ningú al PSC, més aviat al contrari, encara en falta més gent. Al meu parer, el PSC d’Esparreguera ha de tornar a ser el partit ‘esponja’, transversal, col·lectiu on gent de tota mena col·labori en un projecte municipal progressista i de futur per Esparreguera.

Malauradament, les ferides mal tancades del passat s’han imposat en un partit que tenia la mirada posada en el futur. És en aquest moment quan decideixo posar tots els càrrecs a disposició i dimiteixo com a Primer Secretari.

Mai m’ha interessat l’ostentació de càrrecs. He intentat representar amb la màxima humilitat el meu partit i en el moment que he cregut que era necessari pel bé de l’agrupació, he decidit posar-ho tot a disposició. A vegades, per avançar cal fer una petita pausa. Aquest crec que és el punt en el que es troba l’Agrupació socialista d’Esparreguera.

El PSC té la responsabilitat d’erigir una alternativa al (des)govern municipal actual pel que ha de meditar molt bé quines són les decisions que pren. Hi ha molta gent expectant. No tinc cap dubte de la intel·ligència col·lectiva de tots aquells i aquelles que formem part d’aquest partit pel que de ben segur prendrem les millors decisions. L’Agrupació obre un breu període de reflexió amb la intenció de sortir més reforçats, però sobretot, de sortir per donar una resposta clara a la gent que creu que hi ha una altra manera de fer i entendre la política.

Share This

2 comentaris a “Una pausa per avançar

 1. Amic Eduard,

  Estoy convencido que has tomado la decisión más correcta y necesaria para una organización política como es el PSC, corren tiempos dificiles para la polítia, son tiempos de tomar decisiones coherentes, no solo para la ciudadanía, si no, que también para uno mismo, espero que de este tiempo de reflexión, hayan propuestas honestas por parte de todos afiliados y militantes, dejando fuera las cuestiones personales.
  Yo como persona he cometido errores, pero también aciertos, espero que sigas liderando el PSC de Esparrguera, eres una persona que razonas y con mucho sentido común, los abatares de la vida, al igual que te pueden dañar, te refuerzan.
  Se que al final tomaras la decisión política más conveniente, quiero seguir hablando contigo, con el objetivo político, de caminar por caminos paralelos, cuyo final pueda ser el encuentro de un solo camino.
  Un cordial saludo.
  Andabant.

 2. Pingback: Després d’una pausa, seguim endavant!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>