Opinió pública i opinió publicada: dues visions sobre el 25NImprimir Imprimir

Ja estem immersos en la campanya per a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 25 de novembre. En el que ha estat la legislatura catalana més breu des de la democràcia, aquests dos anys de mandat han estat marcats per la greu situació de crisi i per les retallades imposades per CiU a la Generalitat, amb el suport del PP.

La lògica ens portaria a pensar que l’epicentre d’aquesta campanya hauria de ser un balanç de la gestió del Govern de la Generalitat d’aquests 14 mesos de legislatura, de la presentació de noves propostes i alternatives, i sobretot, sobre com aconseguir sortir d’aquesta crisi.

Paradoxalment, però, ens trobem davant una campanya amb un marcat to plebiscitari en el que la principal qüestió a tractar són les relacions entre Catalunya i Espanya. El candidat-president Mas està demostrant ser un gran estratega a l’aconseguir superar el desgast de les seves polítiques que deixen una Catalunya més endeutada i amb més atur, tot posant l’accelerador cap a l’Estat propi després de l’èxit de la massiva manifestació del passat 11 de setembre.

Mentre la ciutadania segueix preocupada, segons mostren les enquestes, per la sortida de la crisi i l’empitjorament de la seva qualitat de vida, els mitjans de comunicació centren la seva atenció (abans i després de la manifestació) sobre la qüestió nacional i l’encaix entre Catalunya i Espanya. Sembla, doncs, que opinió pública i opinió publicada no coincideixen.

Tot i l’aparent contradicció, l’opinió publicada sembla que tindrà un important efecte sobre la ciutadania al moment d’exercir el seu dret de vot donat que les enquestes també mostren com el candidat-president Mas pot reeixir en la seva estratègia d’avançar les eleccions mentre les esquerres podrien perdre presència al Parlament. Serà interessant veure i estudiar els resultats d’aquestes eleccions.

777

Share This

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>