Notes breus després de dies intensos, emotius i plens de nous reptesImprimir Imprimir

Avui diumenge acabem la que ha estat una setmana ben intensa, carregada de feina i que suposa l’inici de noves etapes. A continuació, us escric tres apunts breus sobre l’actualitat d’aquests dies:

1. A principis de setmana, el PSC i l’Entesa-ICV hem treballat activament al nostre municipi per cercar una solució consensuada amb la comunitat educativa i les AMPES davant la possible fusió dels centres d’educació primària Esparreguera II i Montserrat. Vam participar i contribuir en organitzar una manifestació aquest dilluns, vam treballar en una moció conjunta dels partits al ple, vam participar en reunions amb l’Ajuntament i els Serveis Terriotorials d’Ensenyament de la Generalitat i vam aconseguir la celebració d’un Consell Escolar Municipal extraordinari que va tenir lloc aquest passat divendres i va tenir un resultat satisfactori. Molta feina, però que encara no ha acabat. La lluita del PSC seguirà per aconseguir que s’acompleixi la inversió i construcció del nou CEIP Esparreguera II a la zona de Can Comelles, després de les inversions realitzades (325,ooo € en la instal·lació d’una Estació transformadora) i la cessió de terrenys. Ara, treballem amb els representants socialistes al Parlament de Catalunya, l’Eva Granados i en Daniel Font, juntament amb Iniciativa, en la presentació d’una proposta de resolució al Parlament sobre aquesta qüestió per a que es pronunciï la Consellera Rigau i expliqui els motius de no acabar el nou centre escolar. Des del PSC, defensem la vigència i necessitat de la nova Escola i no estem disposats a perdre aquesta inversió. Seguirem treballant!

2. Avui mateix ha conclòs el 12è Congrés del PSC, la cita que durant tres dies ha servit per renovar el projecte i els lideratges del nostre partit, adaptant la nostra organització als reptes futurs i a les demandes de la societat actual. El Congrés s’ha celebrat en un bon ambient, en un clima de concòrdia i, per primera vegada, els i les delegades hem pogut votar entre diferents candidats a la Primera Secretaria. El partit resultant, el “nou PSC”, tal i com deia el mateix lema del Congrés, ja és una nova realitat. En el següent enllaç podreu llegir la intervenció d’en Pere Navarro, el nou Primer Secretari del PSC, i consultar la Comissió Executiva. En relació a les esmenes presentades per l’Agrupació d’Esparreguera a la ponència marc del Congrés i als Estatuts, en la seva majoria, han estat acceptades. El Congrés ha aprovat, tal i com demanàvem, la celebració d’eleccions primàries obertes, una major visibilitat del PSC en el Congrés dels diputats, avançar vers una Aliança de Progrés per a concórrer a les eleccions autonòmiques del 2014 i l’adhesió del PSC com a membre de ple dret del Partit dels socialistes europeus (PSE). Ha estat un bon inici, un bon punt de partida. Ara ens toca posar-nos a treballar i aixecar el partit de nou!

3.  En el ple ordinari de desembre, la portaveu del PSC, Paca Fosalba, ha presentat la renúncia a l’acta de regidora. Voldria agrair la seva dedicació i entrega en els 8 anys que ha liderat i representat el PSC d’Esparreguera, quatre anys des de l’oposició, i uns altres quatre com a Alcaldessa. En aquest període, ha fet una excel·lent tasca al servei de la ciutadania d’Esparreguera i s’ha dedicat, en un context advers i complicat, a redreçar l’administració local i les seves finances, sempre prioritzant les polítiques socials i els serveis a les persones. Cal agrair també la seva generositat amb el partit, prioritzant sempre els interessos del col·lectiu front els seus personals. Tot un exemple! El Grup municipal socialista a l’Ajuntament d’Esparreguera obrirem una nova etapa en les properes setmanes amb la meva incorporació com a regidor. Espero estar a l’alçada dels reptes i la dificultat dels moments actuals i compto amb la Paca i el seu coneixement per ajudar-nos, a tot el partit, en aquest nou inici. Gràcies per tot Paca.

Share This

1 comentari a “Notes breus després de dies intensos, emotius i plens de nous reptes

 1. Hola,

  Em sembla molt interessant i ben estructurat aquest bloc crec que aquest és el camí, comunicació, comunicació i comunicació, ja que tot el poble deu conèixer qui i en què s’està treballant així com els resultats obtinguts i les dificultats que es troben per aconseguir-los.
  Tinc una inquietud i és com aconseguirem tenir informades a aquelles persones que no disposen dels mitjans actuals d’informació.
  Perseverar per aquesta línia.
  Una forta abraçada
  Ramón Deler

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>