Entren en vigor els comptes municipals d’Esparreguera per al 2017Imprimir Imprimir

pressupostEn el passat ple municipal del mes de desembre es van aprovar els pressupostos per a l’any 2017. Uns comptes que reflecteixen la voluntat de l’Equip de govern per seguir treballant per una Esparreguera per a les persones i el seu benestar.

El pressupost es va aprovar amb els vots a favor de PSC i ICV, com a membres del Govern, i amb el PDECAT fruit del pacte signat entre aquestes formacions.

El Govern municipal apostem per una transformació continua de la vila amb la convicció que treballem per tenir un poble cohesionat que doni oportunitats a tothom i que no permeti que ningú es quedi enrere. Per això, hem seguit incrementant la despesa social amb un 78% des del 2015 incrementant partides com el servei de teleassistència per donar seguretat i qualitat de vida a la nostra gent gran i hem adaptat taxes perquè les famílies més necessitades puguin gaudir dels serveis municipals a preus raonables.

El pressupost de l’any passat va estar marcat per un gran augment de les partides socials, mentre que pel pressupost de 2017 la partida amb un augment més considerable ha estat la dotació de gairebé 400.000€ per a manteniment de parcs, jardins i via pública. Amb aquest augment es pretén posar solució a una de les principals preocupacions del govern municipal i dels veïns i veïnes com és tenir una vila més neta i endreçada.

Amb els augments de les partides socials i de via pública no deixem de banda altres projectes. Un exemple seria l’àmbit del foment cultural com la memòria històrica o les inversions pel Museu de la Terrissa o la remodelació de la Sala d’Exposicions. Amb el pressupost 2017 també es contemplen les compensacions de les continues retallades a què els ens locals hem estat sotmesos per part de la Generalitat que ha anat disminuint les subvencions i els ajuts per a les escoles bressol o l’Escola de Música i Dansa.

Els comptes municipals també contemplen el constrenyiment al que ens té sotmesos la injusta llei LRSAL que compromet l’actuació del Govern i no ens possibilita actuar amb totes les opcions que voldríem. En l’actualitat la LRSAL no permet augmentar la plantilla, és a dir, no ens permet la contractació de nou personal i això ens obliga a contractar la neteja de parcs i jardins a través d’empreses externes si volem oferir un servei adequat a les necessitats d’Esparreguera d’avui en dia.

Una altra característica del pressupost és l’increment d’un 33% de les inversions amb recursos propis. El Govern té per objectiu anar augmentant aquesta partida cada any i poder assumir més inversions en el futur. Pel 2017, la bona gestió econòmica iniciada en els dos anteriors mandats i l’atenció i cura que tenim per tal de ser ajustats en la despesa del diner públic ens permetrà disposar d’un romanent de tresoreria que ens permetrà portar a terme més propostes d’inversions de cara als primers mesos de 2017.

Share This

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>