Barcelona pren iniciatives per combatre els estereotips sobre la diversitat culturalImprimir Imprimir

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat fa poques setmanes un conjunt d’iniciatives emmarcades en el Pla Barcelona Interculturalitat, en el qual han col·laborat més de 4.000 persones i 250 entitats, per promoure la reflexió i el debat sobre els reptes que plantegen l’arribada de nous ciutadans al nostre país.

Entre aquestes mesures, cal destacar la creació d’un web, la Xarxa BCN antirumors, que té per objectiu proporcionar informació, crear consciència davant els estereotips i actuar davant els prejudicis. El web contempla diverses accions de sensibilització, organitza activitats participatives i, també, analitza el tractament que els mitjans de comunicació fan de la diversitat cultural. L’entorn de la pàgina és molt intuïtiu i vol posar fi a tòpics com que els immigrants no paguen impostos, fan un mal ús de l’espai públic o tenen llibertat d’horari per obrir comerços d’alimentació.

A part del web, el consistori barceloní també ha promogut la creació d’una xarxa “antirumors” formada per més de 60 entitats que treballen per la convivència a la ciutat i des d’on s’iniciarà una campanya de difusió de missatges a través de la formació d’agents “antirumors”.

Més enllà de ser una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona, és una molt bona eina on trobar informació, dades estadístiques i articles sobre aquest àmbit. Molts dels estereotips que es descriuen, es produeixen d’igual manera en altres municipis. Aquestes iniciatives resulten, doncs, una bona pràctica amb la que l’administració pot fer pedagogia sobre un tema molt sensible per la població i que molts actors polítics i col·lectius utilitzen per fer demagògia i populisme.

Share This

2 comentaris a “Barcelona pren iniciatives per combatre els estereotips sobre la diversitat cultural

  1. De les millors iniciatives que he vist últimament!!! Estic pensant en copiar-la al barri!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>