Diada 2016: Catalunya, un sol pobleImprimir Imprimir

img_2972Des del passat any les coses han evolucionat poc tot i que moltes coses s’han mogut: hem celebrat unes eleccions al Parlament de Catalunya i dues (i potser en farem tres!) al Congrés dels Diputats i al Senat de Madrid.

Actualment Espanya viu una situació de bloqueig polític i una situació social superada per un acord que va ser la base de l’actual democràcia però que gairebé 40 anys després ha resultat obsolet sense proposar-se cap alternativa concreta que aconsegueixi el suport de la gent i que en el cas de Catalunya suposi un pas endavant en les seves reivindicacions.

El resultat polític actual, doncs, més enllà de majories parlamentàries i de la falta de formació d’un nou Govern a Espanya ha estat l’status quo per Catalunya des de la vessant espanyola i cap oferta atractiva ja no de diàleg sinó de recuperar unes relacions deteriorades, no únicament en el terreny polític, sinó en el terreny emocional de molts catalans i catalanes que cada dia ens podem identificar menys amb la imatge d’Espanya que ens arriba dels mitjans.

Després de la sentència ara fa 6 anys en contra de l’Estatut de Catalunya, el distanciament entre Catalunya i Espanya ha anat en augment. Han passat moltes coses que expliquen el punt en el que estem, però també podem dir que no hi haurà cap solució entre Catalunya i Espanya que no passi per una votació per part dels catalans i catalanes.

Fa un any apuntava també i encara ho mantinc que la solució a la qüestió catalana (com a d’altres reptes que ens interpel·len) serà continental o no serà i, per tant, la UE té un rol molt important a jugar.

El president de la Generalitat fa poc dies augurava la participació de la UE en els nostres afers. Malauradament jo no soc tant optimista. La UE a data d’avui té prou feines per intentar donar solucions al seu propi projecte que està més que amenaçat, especialment després del resultat del referèndum del Regne Unit per sortir de la UE, per les polítiques neoliberals aplicades i amb l’horitzó posat en els propers comicis a diversos estats de la UE on l’avenir pot confirmar l’ascendència de nous populismes basats en la diferència i la por, amenaçant la convivència i la pau social.

Confio en què tots els reptes pendents que tenim oberts com a pobles europeus ens serveixin com a catalans per avançar vers el nostre anhel d’autoafirmació i reconeixement de la nostra nació, la nostra cultura i la nostra llengua.

És sens dubte un moment d’incertesa, però també és un moment de canvi que pot decantar la balança a favor de les aspiracions del catalanisme polític.

Gaudim el dia d’avui reivindicant la nostra història, la nostra identitat, la nostra llengua, però fem-ho des de la unitat del nostre poble, conscients que existeixen diferents projectes, sentiments i aproximacions sobre la Catalunya que volem però que, en canvi, en el terreny social i personal estem tots units en un sol poble.

Visca Esparreguera, visca Catalunya!

Share This

1 comentari a “Diada 2016: Catalunya, un sol poble

  1. Anem tots junts i al final le aconsejirem visca Catalunya hasta la mort. soc de andalusia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>