Un any després… Carta oberta als veïns i veïnes d’EsparregueraImprimir Imprimir

esparraguera-de-sprenger-cubremaceta-antracita_ES_500_0012422Benvolgut veí, benvolguda veïna,

Avui fa tot just un any que iniciàvem formalment el nou mandat municipal amb l’elecció de l’alcaldia de la vila. 12 mesos és poc però ja és prou temps com per valorar com evoluciona el mandat municipal. En aquest temps ja hem pogut endegar inversions que restaven pendents de l’anterior mandat i iniciar nous projectes que volem que reverteixen a favor de la ciutadania.

Durant aquests mesos, però, part del canvi que proposàvem i l’obertura que desitjàvem s’ha produït i s’està realitzant internament a l’Ajuntament i en l’àmbit polític amb un mateix objectiu: millorar els serveis que oferim a la ciutadania.

Internament a l’Ajuntament estem impulsant una nova organització basada en la planificació, en la rendició de comptes i la transparència a través del que s’anomena un Pla d’Actuació Municipal (PAM): el document que detalla els objectius polítics del mandat però que també recull les accions tècniques per a portar-lo a terme. Es tracta, doncs, d’un document elaborat conjuntament entre l’Equip de Govern i el personal de l’Ajuntament per concretar i aplicar política pública en els tres anys que resten de mandat.

En l’àmbit polític des del primer mes de mandat vam proposar un nou sistema institucional basat en el diàleg polític entre tots els grups municipals més enllà de si aquests formen o no part de l’Equip de Govern. La nova política que emergeix d’aquest mandat està basada en el pluralisme que hi ha l’Ajuntament i tothom ha de poder defensar i presentar els seus posicionaments. Això encara és més important i necessari si tenim present que l’actual Equip de Govern governa en minoria.

A partir d’aquí, i en els propers 3 anys que resten de mandat, després de treballar aquest darrer any en organitzar-nos internament, esperem poder aplicar els compromisos adquirits i detallats en el PAM que abans comentava i que presentarem abans de la pausa de l’estiu. El que queda de mandat ha d’estar basat i pensat per a la ciutadania, no en l’organització.

A vegades tinc la sensació que no aconseguim tots els objectius amb la celeritat que personalment desitjaria i la rapidesa que espera la ciutadania. Les coses de l’Administració mai han estat ni ràpides ni simples. No és una excusa, en tot cas, és un estímul per poder avançar cap a la vila que volem. Seguirem treballant per aconseguir millorar el poble i la qualitat de vida de tots i totes els que hi vivim.

Ben cordialment,

Eduard Rivas
Alcalde

Share This

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>