Per la Diada Nacional, un catalanisme popular que suma i cohesionaImprimir Imprimir

11s2015Com cada any, l’Onze de Setembre, dia de la nostra Diada Nacional, els catalans i les catalanes celebrem qui som (la nostra història, la nostra llengua, la nostra cultura…) i reivindiquem la nostra voluntat de ser com a poble i nació.

Des de l’Ajuntament d’Esparreguera també volem manifestar amb orgull el nostre compromís amb el catalanisme social, el catalanisme popular que suma i cohesiona. Un sentiment transversal que fa poble que ens integra i ens uneix. Per avançar i construir Catalunya, s’ha de pensar, defensar i construir sencera, sense exclusions ni divisions.

La Diada d’enguany la celebrem enmig d’una necessitat de regeneració democràtica i institucional que permeti recuperar a la ciutadania la seva confiança vers les institucions públiques per tal d’afrontar amb eficàcia els problemes polítics, socials i econòmics que ens afecten a totes i tots en el nostre dia a dia.

Malauradament, encara estem fent front a una crisi que ja ens arrossega des de fa masses anys i que té uns efectes perversos sobre les persones. Construir Catalunya és també fer front a aquests greuges així com a les desigualtats socials existents. Volem una Catalunya que vetlli per la igualtat d’oportunitats i pel progrés de la seva gent.

Des dels Ajuntaments i fins al Govern de la Generalitat, tenim l’obligació de fer front a aquestes qüestions i afrontar la crisi actual sobre la relació entre Catalunya i la resta d’Espanya, molt accentuada en els darrers anys per polítiques recentralitzadores a Madrid que han anat en contra del nostre autogovern. No hi ha cap solució real i viable que no passi pel diàleg i negociació entre les parts. Tampoc hi haurà cap solució viable que no sigui votada i rubricada per tots els catalans i les catalanes. Volem decidir com i quin ha de ser el nostre país i el nostre futur.

Més enllà dels reptes fronteres endins, hem de fer front a una realitat global en la que només podrem reeixir a nivell continental, amb una Europa més forta i que representi veritablement a ciutadans i no a Estats. En els propers anys, la Unió Europea actual es juga la seva supervivència. O s’avança vers uns “Estats Units d’Europa” o el projecte europeu s’encallarà. En aquest context, Catalunya té una gran oportunitat d’incidència amb l’objectiu de virar la seva interlocució de Madrid a Brussel·les. El futur a mig termini serà continental o no serà. Tant per tant, siguem promotors dels canvis i aprofitem-los a favor dels nostres anhels com a poble.

Molt bona Diada Nacional a tothom! Espero que gaudiu de l’Onze de Setembre d’enguany amb orgull i també amb un clar compromís democràtic.

Visca Esparreguera!

Visca Catalunya!

 

++ Intervenció de l’Alcaldia amb motiu de l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya de l’Ajuntament d’Esparreguera 

Share This

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>